Als je een glimlach wil, vraag het maar. Als iemand een glimlach vraagt, dan geeft het schenken daarvan een overweldigende mildheid weer.

Goedemorgen lieve lezer,

 

Na een nacht, waarbij het geluid van de storm mij in slaap wiegde en mij ook af en toe met haar windvlagen wekte, ontdekte ik de inspiratie van het zondagmorgenbericht.

 

Storm wordt wel eens gebruikt om de storm in het leven te duiden. Het leven van elk mens gaat wel eens door een periode van storm en komt wel eens langs in negatieve windvlagen. De ervaring leert dat de storm en de windvlagen vaker voorbij trekken. Soms kun je de storm alleen doorstaan en soms is het wel fijn als er iemand naast of voor je komt staan om je even een moment in de luwte te houden. Niet iedereen heeft direct iemand in de buurt om even stevig vast gehouden te worden als de windvlagen je dreigen om te duwen. Op dat moment is het fijn als er iemand op afroep ter beschikking is. Daarvoor moet je misschien je eigen hart openen en de windvlagen delen met iemand uit onverwachte hoek. Veelal is er altijd iemand die naar je verhaal luistert en zonder verder iets terug te willen ontvangen, jouw verhaal absorbeert zonder verder oordeel. Weet dat er altijd wel iemand is die vol empathie naar jou wil luisteren. De windvlagen worden zo niet altijd weggenomen, maar je wordt dan even uit de wind gehouden. Het kan zomaar zijn dat jouw vraag beantwoord wordt met een gratis glimlach die jou weer laat glimmen of lachen.

 

Een glimlach

 

Een glimlach geeft rust aan vermoeiden

En moed aan de moedeloze.

Een glimlach geeft zachtheid,

Zowel voor jezelf als voor de ander.

Hij kan niet gekocht, niet uitgeleend, niet gestolen worden,

Want hij heeft geen waarde,

Tot op het ogenblik dat hij gegeven wordt.

Indien u iemand mocht ontmoeten

Die niet meer kan glimlachen,

Wees dan mild en geef hem uw glimlach,

Want niemand heeft zo een grote nood aan een glimlach

Als hij die niet meer kan glimlachen.

 

Auteur onbekend.

 

Moge voor jou deze zondag en de nieuwe week een glimlach zijn. Ik doe wel eens “gek” en zoek de storm letterlijk op in een wandeling. Het ontmoeten van mijn persoonlijke storm en windvlagen zijn waardevolle meditatieve momenten. De meeste windvlagen verdwijnen weer of worden kennis uit het verleden. Het schenken van een luisterend oor of een glimlach is niet zo moeilijk, maar wel waardevol. Als je een glimlach wil, vraag het maar. Als iemand een glimlach vraagt, dan geeft het schenken daarvan een overweldigende mildheid weer. Glimlachen is vergelijkbaar met mediteren; je kunt er elk moment van de dag mee beginnen.

 

Paul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s