Komen in het nu, bewust zijn, is geen moeilijk juridisch vraagstuk.

Welkom lieve lezer,

Vorige week een blog over mijn manier van focussen op een operatieve ingreep (pre operatieve focus).

Ik leef, want ik schrijf deze nieuwe blog over mijn ervaring met zoeken van de post operatieve focus.

De Salomonszegel uit de foto neemt je mee naar mijn manier van komen in het nu, bewust zijn. Het is geen moeilijk juridisch vraagstuk. ‘To be aware’ is voldoende.

Hoe geef ik mijn nieuwe focus van herstel gestalte en hoe zoek ik een nieuwe balans in de herstelfase? Door welke nieuwe deur loop ik nu?

 

Salomon

De toegevoegde foto is van een Salomonszegel die ik om een of andere manier in mijn tuin cadeau kreeg. Hij staat er gewoon en geniet van het plekje afgewisseld met zon en schaduw.

Ik wil hiermee een verband leggen, omdat voor mij bewust zijn met het leven vanuit een mindfulness gedachtegoed onderdeel van mijn leven is. Ieder mens heeft zo zijn eigen manier om in het hier en nu te komen. Of je nu vanuit geloof of geen geloof in het hier nu komt is niet van belang. Als je maar in het hier en nu bent in plaats van zijn in gisteren of morgen. Dit voelt als een salomonsoordeel, want voor mij is elke manier om te komen in het nu prima.

Salomon? Uit de Hebreeuwse bijbel komt het verhaal van Salomo die als koning op een spitsvondige manier een oordeel velt in een moeilijk juridisch vraagstuk (1 Kon. 3:16-28).

 

Komen in het het nu, bewust zijn, is geen moeilijk juridisch vraagstuk. Neen. Iedereen zoekt een manier die past.

To be aware

Als vaste lezer is het u wellicht niet ontgaan dat mindfulness, komen in awarenes, bewust zijn in het nu is, to be aware. Wie bewust is van het moment heeft misschien iets bijzonders gevonden.

“Liefde zou hetzelfde moeten zijn als ademhalen. Het zou gewoon een kwaliteit in jou mogen zijn, ongeacht waar je bent, met wie je ook bent, of zelfs als je alleen bent, jouw liefde gaat overstromen. Het is dan geen kwestie van verliefd zijn op iemand, het is een kwestie van liefde zijn.” Vrij vertaald de woorden van Osho.

De post operatieve focus

Na de ingreep van maandag heb ik op de uitslaapkamer heel bewust een meditatief moment genomen. De focus op de adem, het lichaam, horen, proeven en geest. Zo mijn lichaam scannend kwam ik terecht bij de pijnsensatie van de ingreep. Het brein , mijn werknemer, heb ik opdracht gegeven te focussen op het moment en de zachte consequentie van het omarmen van het herstel. Ja. Na de operatie volgt herstel van lichamelijke wonden. “Tijd heelt alle wonden”, dus ook deze.

Voorbereidend op de operatie heb ik een mogelijkheid gezocht om al zittend mijn dagelijkse meditatieroutine te kunnen vasthouden. Mediteren kan overal, zittend op een mat met kussen, zittend op een stoel, liggend of zelfs staand.

Dagelijkse meditatieroutine helpt mij door deze herstelfase heen. Het vormt een zachte omarming van de acceptatie van de situatie waarin ik op dit moment ben. De herstelfase. Deze post operatieve focus vergelijk ik dan maar met een verwond dier dat ergens rustig gaat zitten om te herstellen. De nieuwe focus, het aha effect uit de vorige blog, bevindt zich op de plek waar logisch (linker hersenhelft) en onlogisch (rechter hersenhelft) zich ontmoeten. Het ontmoeten van het weten van de consequentie en gevoel van de pijn.

De opgedane lichamelijk kracht tijdens mijn regelmatige sport en yoga oefeningen zijn ook erg behulpzaam tijdens het herstel. De bewegingen waarvoor ik op dit moment geen kracht heb, en die zelfs uit den boze zijn, vang ik op door andere spieren te gebruiken. Het zachte van de acceptatie van wat ik niet kan, kan ik zo mooi omzetten naar wat ik wel kan. Niet dat ik een spierbundel uit een fitnessplaatje ben, maar nu heb ik veel profijt van een jaar regelmatig en volhardend samen met sportmaatjes trainen bij Desiree Kalz. Het beperkte aantal yoga oefeningen, die ik mij eigen heb gemaakt, zijn net zo behulpzaam.

Balans hervinden

‘Golven zijn er, maar ik heb leren surfen.’ De afgelopen weken heb ik jullie lezers meegenomen in mijn denken en omgaan met een operatieve ingreep.

In mijn dagelijkse routines om te komen tot “bewust  zijn”, meditatie en bewegen, ga ik nu door een nieuwe deur van het zoeken van een balans tussen herstel en het oppakken van de dag. De grote dosis pijnstillers en wat dan ook nodig is voor een operatieve ingreep gaan mijn lijf verlaten door binnen mijn nieuwe grenzen te bewegen. Zijn met de pijn vind ik in de meditaties.

Het lezen van deze blog geeft misschien wel een aha effect, maar ik wens je vooral een ‘Happy nu’.

“Worrying has never solved a problem.” Life Rems

Komen in het nu, bewust zijn, is geen moeilijk juridisch vraagstuk.

Ik wil deze blog afsluiten door iedereen te bedanken voor de lieve woorden via e-mail. instagram, whatsapp of facebook.

 

 

 

 

2 gedachtes over “Komen in het nu, bewust zijn, is geen moeilijk juridisch vraagstuk.

  1. Dankjewel Will. Kunnen we eens over praten. Het compassievol omarmen wat er is, is te leren. Het brein jouw werknemer laten zijn is de kunst. Mooie zondag en nieuwe week. ‘Je bent niet jouw gedachte.’

    Like

  2. Kan redelijk met je mee gaan in deze overdenking.. Vroeger dacht ik alles zeker te weten , nu twijfel ik steeds meer en vooral over wat ik zelf denk gezien te hebben.
    Door mijn gedachten te verzetten voelt pijn minder en kun je de zonnige kanten van ons mooie leven beter belichten ondanks alle negatieve tijd rond je.. wat is ons brein toch tot veel in staat…. wens je een spoedig en goed herstel en een mooie zondag…grt Will

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s