van een beekje leren

Een gelukkig NU.

Voor alle mensen een menswaardig bestaan.

Vrijheid van leven.

Vrijheid van keuzes.

Vrijheid van onderwijs.

Vrijheid van geloof of geen geloof.

Mogen wij gelukkig zijn.

Mogen wij gezond zijn.

Mogen wij veilig zijn.

Mogen wij beschermd zijn.

Een beek leert je hoe je met het leven om kunt gaan. Misschien frons je nu jouw wenkbrauwen. Naast een mooi stromend beekje geeft de foto een dieper niveau van het leven.

De beek ontspringt bij de bron en stroomt bergafwaarts. Wij zijn te vergelijken met een druppel water en zijn als mens geboren en lossen ooit weer op. Net zoals de beek treffen wij ook grote en kleine keien op ons levenspad. De keien staan symbool voor de tegenslagen in ons leven. Grote en kleine tegenslagen. We zijn geneigd de strijd aan te gaan met alle tegenslagen in ons leven. Tegenslagen kun je niet wegnemen, want ze liggen al op je levenspad op je te wachten. Tegen het leven vechten is misschien wel een zinloze bezigheid. Vechten maakt ons hard en gespannen en blokkeert onze levensstroom. Elke dag de strijd aangaan met alles wat je tegenstaat en tegenwerkt, put je uit. De continue strijd resulteert in een verzuurd en gefrustreerd mens aan het einde van jouw levensdagen. Misschien is leven als water een wijze les. Water ziet de keien als gegeven en stroomt er omheen. Wees als het water. Accepteer tegenslagen en gebeurtenissen die jouw levenspad kruisen. Ga vloeiend met de levensenergie mee. Het leven komt zoals het komt. Alles wat je meemaakt in het leven heeft als doel je te laten groeien. De waterdruppel in de beek wordt geboren en gaat een samenwerking aan met alle andere waterdruppels. De druppel kan niet meer terug naar het punt waar ze geboren is en de druppel weet niet wat ze onderweg zal ontmoeten. De druppel accepteert elk gegeven van een kei onderweg en vervolgt haar weg.

Van een beekje kun je misschien iets leren. In alle stilte kun je zo eens de beweging van het water aanschouwen en opgaan in bovenstaande overdenkingen. Wijze lessen uit de Boeddhistische leer. Misschien wel te overdenken als je uitgeput raakt. Misschien wel het liefst te overdenken voordat je uitgeput raakt. Van een beekje kun je misschien iets leren.

Een gelukkig NU.

Voor alle mensen een menswaardig bestaan.

Vrijheid van leven.

Vrijheid van keuzes.

Vrijheid van onderwijs.

Vrijheid van geloof of geen geloof.

Mogen wij gelukkig zijn.

Mogen wij gezond zijn.

Mogen wij veilig zijn.

Mogen wij beschermd zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s