Zondag 19 november 2017, aandacht voor jezelf wandeling!

Paul geeft op 19 november en 17 december 2017 een wandeling op een mindful wijze! Deze “aandacht voor jezelf wandeling” is in gezelschap wandelen door een mooie omgeving, maar dan op een bewuste manier. Met aandacht voor jezelf en alles wat er om je heen waar te nemen valt.

De wandeling op 19 november 2017 is van 9.30u tot 11.00u vanaf De Oude Pastorie, te Beek (Oude Pastorie 25, 6191 HW Beek). Hier eindigen wij onze wandeling ook.

Meedoen kost € 5,-. Aanmelden is niet nodig.

Wat is mindful wandelen?

In de drukte van alle dag kan het gebeuren dat je de aandacht voor jezelf vergeet. Misschien krijg je dan het gevoel maar steeds te rennen, duiken, vliegen, vallen en weer op te staan. Dit kan een “twisted” gevoel geven. Jij bent er nog, maar de vezels hangen nog maar onsamenhangend aan elkaar. Bij de boom in de foto is de stormschade, want wij kennen allemaal momenten van storm in ons leven, toch hebben wij mensen misschien de mogelijkheid om de stormschade te herstellen. Dit is wellicht mogelijk door de connectie met jezelf weer aan te gaan.

Een mindful wandeling, een aandacht voor jezelf wandeling, is wandelen met aandacht voor wat er is en wat er niet is. Tijdens de wandeling worden een aantal eenvoudige oefeningen gedaan die wandelend en staand uitgevoerd kunnen worden. Paul past deze oefeningen de hele dag door toe en misschien zijn er oefeningen die voor jou bruikbaar zijn. Het gaat om de aandacht voor jezelf. Daarnaast is het wandelen in de groep een positief moment om samen te zijn.

Moet ik stil zijn?

Omdat we in een groep wandelen zullen er ook momenten zijn dat we gewoon met elkaar communiceren. Communiceren zoals we dat de hele dag door doen. Maar hoe leuk kan het zijn om met de groep een aantal minuten te lopen zonder communicatie. Gewoon in stilte. Kortom. Het zal een afwisseling zijn van korte oefeningen, stilte en communiceren.

Hoeveel kilometer lopen we?

We leggen geen grote afstanden af en wandelen in de natuur. Min of meer gebaande paden waar al eeuwen mens en dier lopen. We zijn buiten met een grote kans op een ontmoeting met de natuurelementen. De wegen zijn niet geplaveid en er is kans op modder aan ons schoeisel.
Het is nooit slecht weer, maar het is weer. Dat wat er is, is er. Daar moeten we het mee doen. Net zoals zovelen ons voorgingen met wandelen tijdens het weer. Als mens kun je je daar tegenwoordig op kleden. Makkelijke wandelschoenen die vuil mogen worden. Kleding die een spat regen kan weerstaan of een paraplu. Het is kleding die jij prettig vindt.

De afstand is ongeveer anderhalf uur. Aan het einde van de wandeling kunnen we onder het genot van een drankje nog even napraten of nagenieten.

Mogen huisdieren mee?

Alle huisdieren zijn altijd mindful en kunnen beter thuis gelaten worden. We worden zo niet afgeleid van het moment doordat we aandacht hebben voor het huisdier in plaats van aandacht voor onszelf.

Het leven is zonder allerlei poespas al mooi genoeg. Alles wat afleid voegt niets toe.

Probeer maar eens gewoon jezelf te zijn. Jij met jouw adem op dit moment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s