25 mei 2019 NationaleWandelCoachDag

25 mei 2019 opent Paul’s Buitencoaching ook haar deuren voor een kennismaking tijdens een wandeling van twee uur. De inhoud van de dag zie: Kennismaking met Pauls Buitencoaching

Nationale WandelCoachDag

Op zaterdag 25 mei 2019 kun je in Nederland en België gratis kennismaken met de dienstverlening van Wandel- en Natuurcoaches tijdens de 8e Nationale WandelCoachDag.

Mentale kracht en weerbaarheid zijn thema’s waar een wandelcoach o.a. aandacht aan geeft. De natuur wordt daarbij ingezet als hulpmiddel. De gewenste veranderprocessen komen al wandelend in de buitenlucht sneller op gang. De natuur brengt ontspanning, dient als metafoor en relativeert.

Zo’n 70 tot 80 wandelcoaches in Nederland én België bieden 25 mei 2019 deze (veelal) gratis kennismaking aan. De achtergronden van wandelcoaches die meedoen aan de 7e Nationale WandelCoachDag zijn divers, van natuureducatie tot mindfulness, van kindercoaching tot rouwverwerking. Maar ze hebben tenminste één ding gemeen: samen wandelen in de natuur. Het praat echt heel anders wanneer je naast elkaar loopt dan wanneer je, binnenskamers, tegenover elkaar zit. Wandel- & Natuurcoaches trekken er op uit alsof je het avontuur tegemoet treedt en lopen zij-aan-zij met je op als een trouwe kameraad met een luisterend oor.

De Nationale WandelCoachDag is bedoeld om de bekendheid van deze vorm van coaching te promoten. Via de website en social media worden mensen uitgenodigd om zaterdag 25 mei mee te doen met kennismakingsactiviteiten. In elke provincie in Nederland en België is wel iets te vinden: één-op-één wandelingen, groepsoefeningen, voorlichting… en alles is veelal gratis!

Deze coaches vormen een groeiende beroepsgroep. Steeds meer coachpraktijken nemen wandel- en natuurcoaching op in hun aanbod en tenminste vier opleidingen leveren coaches af die zich aansluiten bij bestaande praktijken of zich zelfstandig vestigen. Ook is er wetenschappelijk aandacht voor de resultaten van coaching in de natuur en de – neurologische – relatie tussen actief bewegen en actief denken, bijvoorbeeld bij professor Erik Scherder aan de Vrije Universiteit te Amsterdam of het onderzoek van Agnes van de Berg in opdracht van De Friesland Zorgverzekeraar.

Alle informatie vind je op www.nationalewandelcoachdag.nl

https://www.facebook.com/nationalewandelcoachdag

https://twitter.com/WandelCoachDag

De Nationale WandelCoachDag wordt in 2019 voor de 8e keer georganiseerd.

Het onderzoek van Agnes van de Berg in opdracht van De Friesland Zorgverzekeraar is bereikbaar via deze link:

http://www.agnesvandenberg.nl/Buiten_is_gezond.pdf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s