Maak kennis met wandel- en natuurcoaches op 25 mei 2019 NationaleWandelCoachDag

Laat ik jullie eerst aan het werk zetten. Als ale lezers deze blog delen, dan is de promotie mega groot. Delen=Lief .

De vaste lezers hebben het waarschijnlijk al ontdekt. Ik deel weer elke zondag een blog. De nieuwsgierige lezer, leest het hele bericht en ontdekt de verborgen geheimen in de tekst. “Paul’s magie” is de lezer uitdagen om eigen ontwikkelstappen te nemen. Dat kan alleen als ik steeds weer iets mystieks, open vragen, strooi. Veel plezier.

Deze blog gaat van Paul’s Buitencoaching naar de nationale wandelcoachdag en dan weer terug naar Paul’s Buitencoaching. In de laatste stap komt een van de deelnemers aan het woord.

Probably for the English readers.

Sorry folks. Past weeks I’ve been promoting the date of the 25th May 2019. This is a important date for all Dutch and Belgium readers. They have an opportunity to meet and greet Dutch and Belgium walking coaches or nature coaches. I’m one of these coaches and I’d like to invite as much Belgium and Dutch readers to have a nice startup on the 25th of May. So be patient for an English blog next time.

Paul’s Buitencoaching

25 mei 2019 opent Paul’s Buitencoaching ook haar deuren voor een kennismaking tijdens een wandeling van twee uur. De inhoud van de dag zie: Kennismaking met Pauls Buitencoaching

De deelnameprijs van € 5,= gaat naar stichting Wensulance. Zij zetten zich in voor het vervullen van een laatste wens van een ernstig ziek mens.

Je hebt 25 mei mogelijk twee doelen.

  1. Het eerste doel is het steunen van je eigen ontwikkeling door kennis te maken met Paul’s Buitencoaching.
  2. Het tweede doel is het steunen van stichting Wensulance.

Omdat ik graag weet wie er mee gaan, vooral voor de samenstelling van de groepen, zou het fijn vinden als je aanmeldt via paul@paulsbuitencoaching.com

25 mei 2019 zijn de wandelingen van 09.00-11.00 uur, 12.00-14.00 uur en van 15.00-17.00 uur. Deelnameprijs van € 5,= gaat volledig naar stichting Wensulance

Nationale WandelCoachDag

Op zaterdag 25 mei 2019 kun je in Nederland en België gratis kennismaken met de dienstverlening van Wandel- en Natuurcoaches tijdens de 8e Nationale WandelCoachDag.

Mentale kracht en weerbaarheid zijn thema’s waar een wandelcoach o.a. aandacht aan geeft. De natuur wordt daarbij ingezet als hulpmiddel. De gewenste veranderprocessen komen al wandelend in de buitenlucht sneller op gang. De natuur brengt ontspanning, dient als metafoor en relativeert.

Alle informatie vind je op www.nationalewandelcoachdag.nl

https://www.facebook.com/nationalewandelcoachdag

https://twitter.com/WandelCoachDag

Ervaring met Paul’s Buitencoaching

Wandelcoaching is meer dan alleen buiten coachen. Er is nog iets meer wat het coachingsgesprek aanvult. Maar wat dan?

  • Als je zo naast elkaar buiten wandelt, dan hoef je elkaar niet aan te kijken en gaat praten als vanzelf.
  • Tijdens het wandelen komt het lichaam in actie en ontstaat de beweging vanzelf.
  • Zelfs de denker gaat eenvoudig naar gevoel, de plek waar vaak de oplossing zit.
  • Alle zintuigen worden wakker geschud en daar zit bewustwording.
  • De symbolen en metaforen schenkt de natuur in overvloed en die ondersteunen de woorden van de coach en geven vaak inzicht. Het beeld zegt vaak meer dan duizend woorden.
  • Het is heel ontspannend. Rust wordt buiten ervaren door het maken van de verbinding met het vrije uitzicht en de horizon.

Werken als wandelcoach voelt natuurlijk aan. Eigenlijk kan ik het geen werken meer noemen. In de buitenlucht ‘mijn ding doen’ is puur genieten!

Wat is bos-baden?

Bos-baden is letterlijk een bad in het bos nemen. Het kan ook een bad in de natuur zijn. Maar het ook voelt als een bad nemen. In de vorige blog was de echtgenote aan het woord. Nu de ervaring van manlief. Voor de lezer nog de volgende extra informatie. Meneer heeft  jarenlang niet meer gewandeld vanwege zijn gezondheid. Hij heeft wel de moedige eerste stap genomen door toch te ervaren wat bos-baden is. Als wandelcoach  ben ik daar erg trots op.

“Bosbaden

Wandelen met al je zintuigen open.

Bomen bekijken, voelen, omarmen.

Wat een pracht !

 

Je neemt er wel de tijd voor.

Je staat er bij stil.

Je wordt er stil van.

 

Fijn voor oudere mensen met COPD,

zoals ik:  Die rust.

 

Je neemt een bad in de natuur.

Fijn als je een coach hebt, die de weg kent;

Die rekening met je houdt; die zo nu en dan

een meditatief moment inlast.

 

Nog nooit eerder zoiets meegemaakt.”

Wandelcoaching, bos-baden?

Naar buiten gaan, uit de zetel opstaan, naar het startpunt gaan, jezelf iets gunnen, dat moet je zelf doen. Ik kan het besluit niet voor je nemen. Eenmaal verslaafd aan bos-baden, dan ervaar je de overweldigende gezondheidseffecten die het heeft op lichaam en geest.

Naar buiten gaan en met een wandelcoach aan jouw ontwikkeling of levensvragen werken? Dan moet jij een besluit nemen. Koop je iets tastbaars of schenk jij jezelf iets blijvends? Een wandelcoach begeleid jou in jouw ontwikkeling.

Je kunt de volgende wandeldagen met Paul’s Buitencoaching in je agenda noteren:

Zondag 5 mei, zaterdag 25 mei, zondag 26 mei, zondag 23 juni, zondag 7 juli en zondag 28 juli. Ik vind het fijn om te weten wie meegaat. Meld je daarom steeds aan via Paul@paulsbuitencoaching.com . De wandelgroepen zijn beperkt in omvang. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Als ale lezers deze blog delen, dan is de promotie mega groot.

Delen=Lief.

#Petra van Beelen #Hennie Klooster #Gaby Hutjes #Anne Eijnwachter #Ineke Frowein #Louise Lindeboom #Joke Bergsvoort #Truus Sliepen #Paul van Venrooij #Ireen de Graaf #Twan de Leur #Ina Sabanogly #Marieke van Andel #Violette Brand Susan Boot #Angelique Muller #Marja Hoogwegt #Jolanda Meeks Kling #Truus Sliepen #Marja van Iersel #Lieve Sebreghts #Amanda Cooiman-Sakkers #Astrid Kuipers #Pitrik Rietjens-Dekker #Jannette Haverslag-Pekkeriet #Jan Jochems #Ada Groeneveld #Servaas Beunk #Willem Cammel #Jolanda Hogenbirk

@nationalewandelcoachdag @paulsbuitencoaching

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s