Sympathicus en Parasympathicus

DELEN=LIEF

23 juni, 7 en 28 juli vanaf 10.00 uur een bos-bad bij het Hijgend Hert in Vijlen. Een keer mee doen? Meld je aan via Paul@paulsbuitencoaching.com of app naar  0624578008 .

Sympathicus en parasympathicus.

Twee los van elkaar opererende zenuwstelsels. Autonoom en niet autonoom. Niet beïnvloedbaar en beïnvloedbaar. Actie en herstel. Sympathicus en parasympathicus.

De verbinding.

In de foto zie je een beeld van de twee zenuwstelsels naast elkaar, Herstel en actie. Langs de Nederlandse kust staan deze palen om de kust te beschermen en te zorgen voor aanwas van zand langs de kust. Wellicht kan ik in jouw verbeelding daarmee de parasympaticus en sympathicus oproepen. De verbinding is dat we beide kunnen beïnvloeden. Het is het zoeken naar de verbinding tussen beide.

De sympaticus jagen we niet over de kop als we in het dagelijkse leven eens een beetje zouden dimmen. We leggen ons zoveel op, de lat steeds hoger, dat we een beetje gek worden van onszelf. Als je die torenhoge grenzen naar beneden bijstelt, dan is er minder actie en meer rust.

Als er meer rust is dan hoeft de parasympathicus ook iets minder lang bij te tanken. Metsämieli (bos-baden met Forest Mind) is dan nog heilzamer. In plaats van een lege tank, is er een halfvolle tank.

Misschien is het een bekend voorkomende tekst. Misschien schrijf ik wel wat je al weet. Misschien heb jij je dat ook al voorgenomen. Misschien. Misschien, Misschien.

Vaak is het eerst nodig om uit te gaan van een bos-bad. Metsämieli is bos-baden met oefeningen voor Forest Mind Evidence Based Stress Reduction. Na een paar keer onder mijn begeleiding Metsämieli komt inzicht. Inzicht geeft kracht. Jouw dagelijkse leven gaat van lege tank naar halfvolle tank. Van halfvolle tank naar driekwart volle tank.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat onder begeleiding beginnen met Metsämieli op korte en lange termijn zeer goede gezondheidsresultaten oplevert. Gezondheid door de natuur en oefeningen voor de geest. Waarom zou je niet op een andere manier op de verbindingsbalk kunnen gaan bewegen? Zoek je eigen balans in herstel en actie. Je kunt het. Wat niet te veel slijt behoeft minder reparatie. Zoek je eigen antwoorden tijdens Metsämieli.

De parasympathicus kun je een steun in de rug geven door gebruik te maken van bos-baden. Hoe je dat doet? Lees de 8 stappen voor bos-baden.

Ingewikkeld om zelf te starten? Geen probleem. Kom eens kennismaken door onder mijn begeleiding een Metsämieli te nemen op 23 juni, 7 en 28 juli 2019 vanaf 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur bij het Hijgend Hert in Vijlen.

Op dit moment vraag ik een bijdrage van € 5,= per deelnemer. De prijs is zo laag omdat ik iedereen kennis wil laten maken met bos-baden. Probeer het maar eens uit.

Ik stel het op prijs om te weten wie er mee gaan. De groepen mogen niet te groot worden, want de beleving vraagt om ruimte. Meld je aan via Paul@paulsbuitencoaching.com of app naar  0624578008 of +31624578008.

Zowel met uitputting als herstel kun je op elk moment van de dag opnieuw mee beginnen. 

Volgende keer meer over Metsämieli in mijn blog.

Als Forest Mind Guide, wandelcoach en mindfulness trainer lever ik verschillende diensten voor individuen en groepen. Op Paul’s Buitencoaching presenteer ik mijn bedrijf.

Ik ben gespecialiseerd in:

  1. Forest Mind Guide (Metsämieli, shinrin yoku, bos-baden) inclusief lezingen voor groepen
  2. Wandelcoaching (individueel)
  3. mindfulness basistraining voor groepen.

DELEN=LIEF

23 juni, 7 en 28 juli vanaf 10.00 uur een Metsämieli bij het Hijgend Hert in Vijlen. Een keer mee doen? Meld je aan via Paul@paulsbuitencoaching.com of app naar  0624578008 .

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s