Als we eenzaamheid opzoeken in de natuur vinden we daar ook de oplossing voor onze eenzaamheid.

DELEN=LIEF

“Kennis maken met Forest Mind?”

18 augustus, 8 september, 29 september, 20 oktober, 10 november, 1 december en 22 december 2019.

Vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur Forest Mind, vanaf het Hijgend Hert in Vijlen.

Altijd aanmelden via Paul@paulsbuitencoaching.com of app naar  0624570808 .

De kennismaking kost € 5,= per persoon.

Metsämieli (Forest Mind)

“Als we eenzaamheid opzoeken in de natuur vinden we daar ook de oplossing voor onze eenzaamheid.”

In ons moderne leven, me al haar sociale media, hebben we het druk en “gezellig”. Toch ontbreekt er iets. Met alle drukte voelen we ons eenzaam. Als al mijn sociale media vrienden op mijn verjaardag op bezoek zouden komen, dan zou mijn huis, de straat of het dorp te klein zijn om de gasten te herbergen. Daar zit de crux. We zijn druk en gezellig, maar ontzettend eenzaam. Zeg nou eerlijk. Wie komt midden in de nacht naar je toe als je het nodig hebt? Kijk eens aan, De vraag is beantwoord?

Lees onderstaand excerpt of het hele artikel over “Als we eenzaamheid opzoeken in de natuur vinden we daar ook de oplossing voor onze eenzaamheid.”

“En wat met kluizenaars en mensen die bewust de eenzaamheid na een drukke werkdag in de natuur opzoeken? Zijn dat geen zonderlingen? Voelen die zich niet alleen? Paradoxaal genoeg voelen we ons vaak juist minder eenzaam door het bewust opzoeken van de eenzaamheid in de natuur. Niet onlogisch als je vorige paragrafen aandachtig las. Toch? Hiermee wil ik niet zeggen dat we geen andere mensen, onze soortgenoten, nodig hebben. Maar het voor korte tijd even tot jezelf, op je plooi, komen in de stilte van het bos kan een verademing zijn, letterlijk en figuurlijk. Het kan minder eenzaam aanvoelen als een wandeling door een druk stadspark. Zeker als we contact proberen te maken met het bos. Om het nog even in de woorden van Manfred Spitzer te zeggen: “Als we eenzaamheid opzoeken in de natuur vinden we daar ook de oplossing voor onze eenzaamheid”.

Het hele artikel is te lezen op:

Meer natuur minder dodelijke eenzaamheid?

Alle Forest Mind instructeurs gaan in hun wandelingen jou weer de weg wijzen naar de natuur. Een wandeling met de groep en elk individu. Korte en eenvoudige oefeningen brengen jouw hoofd weer naar het hier en nu.

De basis van de wandeling is aankomen en het bos bedanken. Tussen start en einde geef ik als Forest Mind Instructeur verschillende korte en eenvoudige opdrachten. Opdrachten die je later thuis ook nog eens kan doen. Er is inmiddels een vaste groep van mensen die meedoen op de zondagmorgen. Wat ik als kennismaking met Forest Mind aanbiedt wordt zo een drie-wekelijks uitstapje. Aan het einde van elke Forest Mind drinken we op eigen kosten nog een kopje koffie of iets anders. Zo wordt de zondagmorgen een opstap voor een heel andere zondag beleving.

Op de foto zie je een aantal deelnemers die bezig zijn met het voltooien van een oefening. Omdat het een individuele beleving is, neem ik de tijd dat ook iedereen de oefening voor eigen beleving kan afronden. Het blauwe paaltje is voor de wandelaars die een vaste route willen lopen. Als Forest Mind Instructeur heb ik geen wegwijzers nodig. De groep geeft vanzelf aan welk pad er gewandeld wordt. Geen haast op de zondagmorgen.

Ik ben ervan overtuigd dat elke deelnemer diep van binnen rust voor de rest van de dag ervaart. Wil je een keer meedoen en kennismaken met Forest Mind, dan ben je van harte welkom. Vergeet je niet aan te melden.

“Kennis maken met Forest Mind?”

18 augustus, 8 september, 29 september, 20 oktober, 10 november, 1 december en 22 december 2019.

Vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur Forest Mind, vanaf het Hijgend Hert in Vijlen.

Altijd aanmelden via Paul@paulsbuitencoaching.com of app naar  0624570808 .

De kennismaking kost € 5,= per persoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s