Introductie Forest Mind

DELEN=LIEF

“Kennis maken met Forest Mind?”

8 september, 29 september, 20 oktober, 10 november, 1 december en 22 december 2019.

Vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur Forest Mind, vanaf het Hijgend Hert in Vijlen.

Altijd aanmelden via Paul@paulsbuitencoaching.com of app naar  0624578008 .

De kennismaking kost € 5,= per persoon.

Metsämieli (Forest Mind)

Introductie Forest Mind

Er komen steeds meer berichten naar buiten over de grote aantallen mensen die burn-out gerelateerde klachten hebben. Dit fenomeen lijkt maar moeilijk te stoppen. Wat zijn de oorzaken van grote aantallen mensen met een burn-out?

Wetenschappelijke onderzoeken geven aan dat we in een maatschappij leven waarin we professioneel en privé de hele dag druk zijn en geen rust meer kunnen vinden. We moeten de hele dag presteren. Het hoofd en het lichaam krijgen geen rust meer. De balans werk en privé is weg. Het werk heeft te lijden van privé gerelateerd druk en privé heeft te lijden van werk gerelateerde druk.  Het probleem is druk. De oplossing is rust.

Je mag van mij aannemen dat rust in de natuur aanwezig is.

Sirpa Arvonen heeft Metsämieli geïntroduceerd. Er is een internationaal groeiende groep van Metsämieli instructeurs. Allemaal instructeurs die door de professionele opleiding van Sirpa Arvonen in staat zijn deelnemers opnieuw in verbinding te brengen met de natuur. Hoofd en lichaam opnieuw verbinden met de natuur. Meer informatie is te vinden op http://www.metsamieli.fi

Paul’s Buitencoaching heeft zich bij de selecte internationale groep Metsämieli instructeurs aangesloten. Vanwege het internationale karakter is de Engelstalige titel Forest Mind Guide ontstaan. In België is ook, onder de bezielende leiding van Katriina Kilpi, een groep van verbonden Forest Mind Instructeurs ontstaan. Alle Forest Mind Instructeurs brengen de deelnemers weer terug naar de natuur. De plek waar rust heerst.

Wil je een keer deelnemen aan de introductie van Forest Mind? Gebruik de zoekterm Forest Mind en zoek een instructeur bij jou in de buurt. Zoek de natuur op.

Natuurlijke gezondheid

De natuur heeft verschillende welzijns- en gezondheidseffecten. Studies hebben aangetoond dat 10 minuten in de natuur zijn de hartslag, de ademhaling, de bloeddruk verlaagt en stresshormonen vermindert. De natuur biedt een ervaring van rust en ontspanning. Na meer dan twee uur in de natuur te zijn geweest, wordt het immuunsysteem van het lichaam versterkt. Mensen die meer dan 5 uur per maand van de natuur genieten, hebben ook een verbetering van hun humeur en een toename van positieve emoties.

Wandelen in het bos brengt lichaam en geest in evenwicht!

In de Forest Mind methode worden de natuurlijk voorkomende gezondheidseffecten versterkt door bewuste oefeningen die doelbewust intrinsieke welzijns vaardigheden ontwikkelen. Duidelijke en gemakkelijk Forest Mind oefeningen combineren ontspanning, recreatie en mentale training met in het bos zijn of rondlopen. Bos bewuste stappen leiden naar het bos als regelmatige welzijns- en doelgerichte hulpbron voor oefeningen in verschillende levensfasen.

Met meer dan 150 verschillende oefeningen, kunt je degene kiezen die past bij uw behoeften in de tuin, in het park, op wandelpaden of op bospaden. Je kunt alleen in het bos, of met je familie, vrienden en werk team het bos ingaan.

De eerste stap is met een gecertificeerde Forest Mind Instructeur mee gaan en kennis maken met de oefeningen. Als je met een aantal oefeningen vertrouwd raakt kun je ze helemaal zelf doen. 

Basisideeën van de forest mind-methode:

  • De effecten van natuur op gezondheid en welzijn maken bossen de beste plek om mentale vaardigheden te oefenen.
  • Iedereen is de beste expert op het gebied van zijn eigen welzijn. Het herkennen van eigen zintuigen, observaties, reacties, gedachten en gevoelens verhoogt het zelfbewustzijn en ontwikkelt welzijns vaardigheden.
  • Iedereen heeft zijn eigen relatie met de natuur en het bos. Forest mind-oefeningen zijn geschikt voor elke natuurlijke omgeving, tuin of tuin, en natuurfoto’s kunnen worden gedownload voor welzijn overal.
  • De effecten van het welzijn van de natuur worden zowel bewust als onbewust opgehaald.
  • Het is een goede gewoonte om regelmatig oefeningen uit Forest Mind te oefenen, omdat het kennen van je eigen zelf en het oefenen van je mentale vaardigheden een levenslang proces is.
  • Het doel is om het zelfbewustzijn te vergroten, het welzijn te versterken en u te helpen een lonend leven te leiden, zelfs als het om verdriet of ontbering gaat.

In de volgende blog lees je meer over de Forest Mind principes.

“Kennis maken met Forest Mind?”

8 september, 29 september, 20 oktober, 10 november, 1 december en 22 december 2019.

Vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur Forest Mind, vanaf het Hijgend Hert in Vijlen.

Altijd aanmelden via Paul@paulsbuitencoaching.com of app naar  0624570808 .

De kennismaking kost € 5,= per persoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s