Forest Mind op vakantie

DELEN=LIEF

“Kennis maken met Forest Mind?”

29 september, 20 oktober, 10 november, 1 december en 22 december 2019.

Vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur Forest Mind, vanaf het Hijgend Hert in Vijlen.

Altijd aanmelden via Paul@paulsbuitencoaching.com of app naar  0624578008 .

De kennismaking kost € 5,= per persoon.

Sneller naar site Paul’s Buitencoaching gebruik www.paulbc.nl of www.paulbc.be of www.paulbc.de

Vanaf vorige week de blog in Nederlands, Duits en Engels. Forest Mind verdient meer publieke aandacht. Vandaar mijn uitbreiding van de blog naar het Duits.

De eerste Forest Mind/Metsämieli instructeur in Nederland maakt gebruik van inzichten uit de eco-psychologie, mindfulness en coaching en vindt plaats in een natuurlijke setting, liefst in het bos.

https://paulsbuitencoaching.com/wandeldata-2019/

https://www.facebook.com/Paulsbuitencoaching/

https://paulvanvenrooij.wordpress.com/

Ook voor lezingen over Forest Mind, buitencoaching of mindfulness ben ik beschikbaar.

Via alle sites ben ik te benaderen. Je kunt altijd e-mailen naar Paul@paulsbuitencoaching.com of appen en bellen naar +31624578008.

Metsämieli (Forest Mind)

FOTO Forest Mind op vakantie

Vorige blog heb ik aangegeven dat ik dit jaar vakantie ben geweest in Wasserburg aan de Bodensee in Duitsland.  Ab in die Fewo (http://www.booking.com/Share-R9EcDx) een prettige uitvalsbasis voor wandelingen en het verkennen van de omgeving. 

In de buurt Skyfall. Je gaat dan meer dan 25 hoog door de boomtoppen. Een stevige constructie, hoewel de verantwoording daarvan pas op 20 meter in de lucht uitgelegd werd. Hoe dan ook een mooie beleving. In het park wandelend kwam ik een poortgebouw “Waldbaden” tegen. Nieuwsgierig werd ik uitgenodigd door te lopen en te gaan “Waldbaden”.

Paden die de beleving van bosbaden (“Waldbaden”) grote eer aandeden. Wel alleen iets voor mensen die bekend zijn met bosbaden, want er waren geen instructies bij de verschillende oefeningen. Als Forest Mind instructeur ben ik bekend met bosbaden en heb genoten van dit moment in het bos. De houten ligbanken werden door mijn vrouw op prijs gesteld. Met zijn tweetjes alleen maar op een houten bank liggen. Lekker in het bos liggen en door de boomtoppen heen de lucht bekijken. Erg ontspannende ervaring. Niets anders doen dan alleen maar in stilte liggen en naar de lucht kijken. Aandacht voor het moment was meer dan voldoende om uitgerust de wandeling voort te zetten.

FOREST MIND

De vorige blogs heb ik aandacht geschonken aan eenvoudige oefeningen, de groepsgrootte en de wandelingen op zich. 

Forest Mind schenkt aandacht aan het cognitieve deel van onze hersenen. Tijdens de wandeling wordt je door de korte oefeningen uitgedaagd om uit je denken te stappen en de focus te verleggen naar de oefening. Aandacht voor het moment helpt alle andere gedachten op de achtergrond te krijgen. Noem het eco-psychologie. De deelnemers ervaren dit als de rust die ontstaat door het doen van de eenvoudige oefeningen.

Binnenkort op mijn site doordeweekse data om Forest Mind te beoefenen. De zondag is voor mensen blijkbaar te druk om de Forest Mind wandeling te maken. Tot het einde van 2019 blijven de zondag data staan. Data waarop je kennis kunt maken met Forest Mind. De andere data volgen snel.

Noteer en meld je aan voor 29 september, 20 oktober, 10 november, 1 december en 22 december 2019. Vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur Forest Mind, vanaf het Hijgend Hert in Vijlen.

Altijd aanmelden via Paul@paulsbuitencoaching.com of app naar  0624570808 .

De kennismaking kost € 5,= per persoon.

Volgende blog meer over Forest Mind en Bosbaden.

DELEN = LIEF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s