Forest Mind = respect voor de natuur!

DELEN=LIEF

Sneller naar site Paul’s Buitencoaching gebruik: www.paulbc.nl of www.paulbc.be of www.paulbc.de

De eerste Forest Mind/Metsämieli instructeur in Nederland maakt gebruik van inzichten uit de eco-psychologie, mindfulness en coaching en vindt plaats in een natuurlijke setting, liefst in het bos.

Metsämieli (Forest Mind)

FOTO FOREST MIND = respect voor de natuur

De foto is gemaakt op een moment dat ik op een bank in het bos lag en naar de boomtoppen keek. Je kunt zomaar ergens in het bos gaan liggen en naar de boomtoppen kijken. De bladeren die bewegen in de wind, vogels die boven de boomtoppen vliegen en de eekhoorntjes die van boom naar boom gaan. Liggen, stil zijn en observeren wat er zoal boven je hoofd beweegt. Dat is voor mij genieten. Dat is voor mij met respect in het het bos zijn. Hoe is dat voor jou? Laat het mij weten. Wat is jouw ervaring als je naar de boomtoppen kijkt.

FOREST MIND

Respect voor de natuur. Er zijn vele individuen die het respect voor de natuur verloren zijn. Sommige bossen lijken wel prullenbakken. Wat niet meer nodig is wordt achteloos in het bos achtergelaten. Ik denk niet dat een menselijke gastgever het zomaar zou accepteren als je aan het einde van je bezoek alles zomaar zou weggooien. Dus ga je bij vrienden op bezoek, dan laat je ook geen puinzooi achter. Waarom zou je dat in de natuur wel doen?

Ik moest even mijn ergernis kwijt. Excuus.

Respect voor de natuur. Forest Mind beoefenaars betreden het bos met groot respect. De Forest Mind instructeur geeft dit aan het begin van elke wandeling met klanten aan. We zijn te gast in een helende en heilzame omgeving. Die betreedt je met het grootste respect.

We kunnen alleen de gezonde lucht van het bos inademen als we respect hebben. Als je met respect door het bos wandelt, dan zal het bos jou ook met respect behandelen. Behandelen klinkt in dit verband erg klinisch. Alsof je bij de huisarts of medisch specialist op bezoek bent. Dat is ook zo. In het bos kun je een heilzame ervaring hebben. In een eerdere blog heb ik al aangegeven dat twee weken na een bosbad nog steeds positieve invloeden in je bloed te vinden zijn. Hartslag, bloeddruk en allerlei andere functies in het lichaam neigen naar normale en gezonde waarden. Alles na een bosbad. Hoe fijn is dat?

Heeft iemand van jullie persoonlijk ervaren hoe heilzaam een bosbad is? Laat het mij weten.

Respect voor de natuur is wat een Forest Mind instructeur meeneemt op een wandeling. De Forest Mind instructeur laat je tijdens de korte en eenvoudige oefeningen ervaren hoe het is om met respect voor de natuur oefeningen te doen. In de natuur oefenen is gebruik maken van alles wat er in de natuur voorhanden is. Alles wat groeit en bloeit laten we met rust. Er zijn altijd dingen in het bos aanwezig die we zonder beschadiging van bloemen, bomen en struiken kunnen gebruiken tijdens een oefening.

Wie met mij in het bos gaat wandelen is gewend dat we op een omgevallen boom gaan zitten en een kop koffie of thee drinken. Even een momentje genieten van het bos en koffie of thee. Als we daarna weer vertrekken gaat alle afval weer mee terug naar huis en wordt daar in de juiste containers gedeponeerd. Er zal nooit iets van ons achter blijven als herinnering voor het aangenaam verpozen in het het bos. De gastvrijheid van het bos wordt gewaardeerd. Respect voor het bos.

De afsluiting van deze blog gaat over respect voor mensen. Afgelopen week is er met veel hoon en gelach gereageerd op Greta Thunberg. Laat ik hier mijn waardering en bewondering voor haar uitspreken. Greta heeft heel goed in de gaten dat we van de wereld een zooitje maken. Dat zij opkomt voor de aarde is grotesk. Ze komt op voor dat wat wij weten. Het economische belang gaat niet langer meer samen met de verwoestende gevolgen van onze consumptiedrang. Greta Thunberg is iemand die opkomt voor de generatie na mij. Laten we haar met alle respect behandelen. Er is een verandering op komst. Alle lacherige wereldleiders wil ik oproepen om Greta Thunberg als voorbeeld te nemen. We moeten gezamenlijk een halt toeroepen aan het vervuilen van de aarde. Alles wat we aan afval dumpen, eten we straks. Top Greta Thunberg. Blijf je missie voortzetten.

Laat me weten hoe jij denkt over de vervuiling en hoe we het kunnen veranderen.

Forest Mind lijkt heel erg op bosbaden. Het extra deel is dat de instructeur de deelnemers begeleid in het doen van een aantal oefeningen die je uit het nadenken halen. Eenvoudige oefeningen die je zelf tijdens elke wandeling zelf kunt doen.

Je mag reageren via deze site of e-mailen naar Paul@paulsbuitencoaching.com

http://www.paulsbuitencoaching.com

DELEN = LIEF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s