Forest Mind = korte oefeningen! 1 Gratis.

DELEN=LIEF

Paul’s Buitencoaching: www.paulbc.nl of www.paulbc.be of www.paulbc.de

De eerste Forest Mind/Metsämieli instructeur in Nederland maakt gebruik van inzichten uit de eco-psychologie, mindfulness en coaching en vindt plaats in een natuurlijke setting, liefst in het bos.

Er is ook een Duitstalige versie van deze blog. Wil jij je Duitse vrienden porren om de Duitse versie te gaan lezen? Graag.

DELEN = LIEF

PORREN DUITSTALIGE LEZERS = NODIG

Metsämieli (Forest Mind)

FOTO FOREST MIND = KORTE OEFENINGEN! 1 gratis

De bezige bij van dichtbij observeren en respect hebben voor de noeste arbeid die ten grondslag ligt aan de productie van de geliefde honing. Een van de vele korte oefeningen. Jullie krijgen dadelijk een oefening gratis. Jazeker. Helemaal voor niets.

FOREST MIND

Binnenkort organiseer ik een aantal workshops over bosbaden en Forest Mind. Tijdens de workshop wordt vooral veel geoefend. Dus ik ben met de deelnemers de hele dag buiten bezig. Uiteraard wordt de inwendige mens voldoende voorzien van eten en drinken. We gaan het bos en de natuur opzoeken.

DE GRATIS OEFENING

Een oefening van verfrissing. Kijk eens of jij met hulp van de natuur revitaliseert en herstelt. Probeer de oefening eens uit. 1 of meerdere minuten. Veel plezier.

Het doel van deze oefening is herkennen hoe lichaam en geest samenwerken. Verbetering van de bloedcirculatie en verfrissend voor jezelf.

Stop tijdens de wandeling op een plaats waar je een aangenaam uitzicht op de natuur hebt. Onthoudt het uitzicht en de positieve staat van je geest die het bij jou oproept, zodat je later terug kunt keren naar dit moment en het positieve gevoel. Het moment van 1 minuut waarop jij je terug kunt verplaatsen naar dit moment.

Beweeg je handen en je voeten. Er is geen goede manier. Alleen maar luisteren naar wat je lichaam nodig heeft en wat goed voelt.

Kies een beweging die je later wil doen terwijl je het beeld van de natuur oproept.

Adem volledig uit en adem diep in om de lucht en zuurstof in je longen te vernieuwen. Ga vervolgens verder met de wandeling.

Later als jij het nodig hebt, kun je weer even teruggaan naar dit moment en het positieve gevoel.

Heb je de oefening gedaan en later uitgeprobeerd? Op een moment dat je jouw negatieve gevoel wilde omzetten naar het positieve moment dat je na de stop hebt opgenomen. Wat was je ervaring met deze oefening? Laat het mij weten.

Forest Mind lijkt heel erg op bosbaden. Het extra deel is dat de instructeur de deelnemers begeleid in het doen van een aantal oefeningen die je uit het nadenken halen. Eenvoudige oefeningen die je zelf tijdens elke wandeling zelf kunt doen.

Je mag reageren via deze site of e-mailen naar Paul@paulsbuitencoaching.com

http://www.paulsbuitencoaching.com

OPROEP van een Belgische Forest Mind Instructeur. 

Hou jij ook van een wandeling in de natuur? Ontdek je graag nieuwe plekjes in de omgeving? Domein Borgwal opende onlangs haar deuren voor het publiek. NatureMinded stippelde in samenwerking met CM, zorginstelling Borgwal en Provincie Oost Vlaanderen een nieuwe wandelroute uit in dit prachtige stukje natuur in Vurste.

Nieuwsgierig? Voor de testfase van dit nieuwe wandelpad zijn we op zoek naar mensen die graag met ons mee op ontdekking gaan. Neem gerust je partner of een vriend mee. De wandeling is 2,2 km lang. Na afloop kun je genieten van een drankje en peilen we graag jouw bevindingen.

Praktisch.

De testfase vindt plaats in oktober en november. Je kunt kiezen uit verschillende data. Wie deelneemt maakt bovendien kans op een ballonvaart. Meer info of inschrijven: NatureMinded

DELEN = LIEF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s