Relatie verbeteren door te wandelen.

DELEN = LIEF

Paul’s Buitencoaching: www.paulbc.nl of www.paulbc.be of www.paulbc.de

De eerste Forest Mind/Metsämieli instructeur in Nederland maakt gebruik van inzichten uit de eco-psychologie, mindfulness en coaching in een natuurlijke setting.

Metsämieli (Forest Mind)

Relatie verbeteren door te gaan wandelen.

Wandelen zet een aantal belangrijke psychologische mechanismen in werking, waardoor je letterlijk en figuurlijk verder komt.

Sociaal proces

Dat wandelen goed is voor je gezondheid, creativiteit en productiviteit, wisten we al. Maar dat het ook goed is voor sociale relaties, is minder onderzocht. Toch heeft wandelen alles in zich om relaties weer op het juiste spoor te krijgen en te houden. Wandelen met een partner is namelijk behalve een fysieke bezigheid, ook een sociaal proces. Het zet je namelijk ongemerkt in de juiste modus om op één lijn te komen en te blijven. Dit komt doordat wandelen een aantal belangrijke psychologische processen stimuleert.

Bewegen maakt de geest flexibeler

Onderzoek toont aan dat bewegen en zeker vooruit bewegen, ook tot psychologische beweging kan leiden. Dat verband zie je al terug in onze taal. Wie een conflict heeft ‘zit vast’ of ‘botst’, en een moeizaam gesprek ‘gaat nergens heen’. Gaat de relatie goed, dan ‘loopt het lekker’, ‘gaan we vooruit’, of ‘komen we ergens’.

Webb: ‘Wandelen is bij uitstek een soepele, vooruitgaande beweging, die ervoor kan zorgen dat je je meer richt op de toekomst en minder bezig bent met wat er in het verleden allemaal is misgegaan.

C. Webb e.a., Stepping forward together: could walking facilitate interpersonal conflict resolution?, American Psychologist, 2017 / C. Webb e.a, Moving on or digging deeper: regulatory mode and interpersonal conflict resolution.

Als we vooruit bewegen, worden de processen in onze hersenen die te maken hebben met vooruitgang vanzelf ook toegankelijker. Via je bewegingen kom je automatisch in de stemming om “stappen te zetten”, “door te gaan” en “verder te komen”. Je blik wordt letterlijk en figuurlijk ruimer en gericht op wat voor je ligt. Wat voorbij is, laat je achter je.’

Waarom een foto van een bank in de natuur als de tekst gaat over wandelen?

Als wandelcoach is het heel normaal om ook eens af en toe te stoppen. Een moment om te synchroniseren. De coach hoort veel, maar af en toe stoppen en synchroniseren, afstemmen waar het gesprek gebleven is, brengt inzicht. Het is ook mooi om af te remmen en de focus opnieuw te bepalen. Een bankje onderweg is handig. Het kan ook een boomstam of het gras zijn. Even synchroniseren.

Vervolgens weer wandelen en het hoofd openen en het gesprek richten op de toekomst.

Wil jij ontdekken hoe de coaching van Paul’s Buitencoaching in combinatie met Forest Mind een positieve invloed kan hebben op een bewuster leven en de aanmaak van meer gelukshormonen? Meld je aan voor de Eerste “Introductie Training Forest Mind” in Nederland.

Maandag 2 december en vrijdag 6 december 2019 kun jij je inschrijven voor de “Introductie Trainingen Forest Mind” bij http://www.triade44.nl in Brunssum.

Je wordt de hele dag goed verzorgd en je ontvangt het cursusboek “Wandelend persoonlijk perspectief vinden met de natuur”. (Alleen verkrijgbaar voor mijn klanten en niet in de winkel. )

DELEN = LIEF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s