De Corona dreiging? [blog]

Lees ook http://www.paulbc.nl

Nietzsche ‘Was uns nicht umbringt, macht uns stärker.’

Is er een “Paul-visie” op het Corona virus? Afgelopen wandeling werd mij dat gevraagd.

Laat ik het volgende stellen: “Geen enkel land is voorbereid op de impact die dit virus op de mensheid heeft.”

Indammen en beperken van de verspreiding van het virus is het devies. Overheden doen er alles aan om te voorkomen dat teveel mensen met dit virus besmet raken. Terecht. We kunnen geen duizenden mensen in ziekenhuizen in volledige afzondering verplegen.

Er sterven jaarlijks vele honderden mensen aan allerlei infecties en virussen. Maar het Corona virus is echt iets waarvoor wij nog geen oplossing hebben. Mensen met een zwakke gezondheid of die behoren tot de risico groepen, hebben een grotere kans op een dodelijke afloop.

We moeten allemaal verstandig handelen en luisteren naar de adviezen die we van de centrale overheden luisteren. Wegkijken en negeren zijn geen verstandige beslissingen.

Het corona-virus is vergelijkbaar met de afgebroken tak van de boom in de foto. Het virus heeft impact op de mensheid en de economie. Toch zal de boom verder groeien en de afgebroken tak verdwijnen. Het was de helft van de boom. Toch gaat het leven van de boom verder. Het zal een poos duren voordat de boom hersteld is en verder kan groeien.

Nietzsche ‘Was uns nicht umbringt, macht uns stärker.’

Wat Nietzsche hiermee bedoeld, is dat de mens negatieve levensgebeurtenissen niet uit de weg kan gaan. Negatieve levensgebeurtenissen zijn er en je moet ermee leren omgaan of ermee leren leven. Dat lijkt een onmogelijke opgave. Een onderzoek van Mark Seery van de Universiteit van Buffalo en collega’s van de Universiteit van California in Irvine bracht aan het licht dat negatieve levenservaringen ons aanpassingsvermogen en robuustheid sterker maken, en daarmee goed zijn voor onze psychische gezondheid.  Uit onderzoek blijkt dat mensen persoonlijk daadwerkelijk groeien door ongelukkige omstandigheden en ontwikkelen een sterker welbevinden, dan mensen die geen negatieve levenservaringen hebben.

Zelf probeer ik de corona- situatie zo positief mogelijk te benaderen vanuit een hartfulness gedachte. Ik let goed op mijzelf en redeneer verstandig als ik de adviezen van de overheden ter harte neem.

Hopelijk hebben we snel warmere en drogere weersomstandigheden die het corona-virus doen verdwijnen. Tot die tijd wens ik iedereen verstandige keuzes en een gezond leven toe.

http://www.paulbc.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s