coronavirus (COVID-19) [BLOG]

http://www.paulbc.nl

Daar zitten we dan. Allerlei veiligheidsmaatregelen die de verspreiding van het virus moeten voorkomen. Terecht. Als je pech hebt, dan moet je voor lange tijd beademd worden en is de kans op herstel miniem. Alle reden om ons allemaal aan de maatregelen te houden. Het is geen advies, maar een verplichting naar de medemens.

Het is de afgelopen periode vaker gezegd. Dankjewel voor iedereen die zich inzet om het land draaiende te houden. Zeker iedereen die al deze zwaar zieke patiënten verzorgen. Dat moet een heftig werk zijn. Werk waarbij de dood dichtbij is.

Voorlopig heb ik al mijn buiten-activiteiten opgeschort. Ondanks dat het niet goed is voor mijn omzet. Het is wel mijn verantwoording om me te houden aan alle richtlijnen. Dan maar een poosje geen omzet.

Ik wil de boel een beetje omdraaien. Komende week ’s avonds, voor iedereen die zich aanmeld, van 19.00 tot 20.00 uur een online meditatie uur. Je kunt je aanmelden via contact . Wees concreet welke dag. We gaan dan skypen. Ik nodig je uit.

Om te kunnen mediteren heb je een stoel nodig. Een rustig plekje in huis is te appreciëren. Vanuit PC, tablet of i-phone kun je luisteren naar mijn geleide meditaties. Elke dag een gevarieerd programma van een uur.

Mocht je begaan zijn met mijn omzet-lot, dan wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Mijn rekeningnummer is op http://www.paulbc.nl te vinden.

Mijn voorlopige kijk op deze crisis.

Ik ben er van overtuigd dat we na deze crisis pas op de plaats maken. Moderne kantoren en de visie op werk zal veranderen. Wie eens goed nadenkt zal tot de conclusie komen dat het rondvliegen en rondreizen niet meer van deze tijd is. De risico’s op verspreiding van ziektes wordt te groot. Onze CO2 afdruk mogen we ook wel eens bij stilstaan. Gemiddeld kost 39 km vliegen 1 kilogram brandstof per persoon. Alleen dat al zou een overweging kunnen worden. Goed of fout zijn termen die we op een later tijdstip moeten bediscussiëren. Nu is alles gericht op veiligheid en het doorstaan van deze pandemie.

De eerste lessen worden duidelijk.

  • In de “oude economie” werd rekening gehouden met bedrijven onderhouden die van strategisch belang zijn. Alles wat voorziet in de primaire behoefte van de mensen. Mondkapjes, beademingsapparatuur en allerlei andere voorzieningen voor de medische zorg zijn nu blootgesteld aan de marktwerking. Veelal in het buitenland. En schaarste drijft prijzen op. Ook als het gaat om de gezondheid van mensen in de zorg.
  • Wat dacht je van de psychologische schaarste, die we hamsteren noemen. Als iedereen zijn wekelijkse boodschappen koopt, dan is er voldoende voor iedereen. In de magazijnen wordt vaak voorraad voor een half jaar aangelegd. Elke stagnatie in productie kan worden opgevangen. Ik ben geschrokken van de lege schappen en volle winkelwagens. Wat moet je met 10 kg vlees? 1 ons per persoon per dag is voldoende. Dus 10 kg in voorraad is van de zotte. Zo kan ik nog heel wat producten opnoemen. Het wc-papier in grote voorraad inslaan is wel het laatste wat nodig is. Dus we moeten beter voorbereid zijn op dat wat ons winkelgedrag tijdens een crisis veroorzaakt. Bewustwording.
  • Dan de maatregelen die door de overheid afgekondigd worden. Het is niet stoer om er lachend mee om te gaan. Het is een normale griep en daar sterven altijd mensen aan. Helemaal waar. Echter nu worden mensen zo ziek dat ze voor langere perioden beademd moeten worden en er blijvende definitieve longschade resteert. Mensen zullen voor altijd patiënt blijven en wellicht nooit meer aan een arbeidsproces kunnen deelnemen. Dus laksheid kan een ander het leven kosten of levenslust aantasten.
  • Zaterdag 21 maart 2020 in Nederland Paasdrukte in bossen, parken, markten en steden. Hier wordt ik niet vrolijk van.

Ik stop met opsommen. Want dit voelt alsof ik kritiek moet leveren.

“Rethink the future.” Is misschien wel een devies.

Na deze crisis zullen we allemaal eens goed moeten gaan nadenken over hoe wij verder willen leven en hoe wij deze aarde met meer respect kunnen gaan behandelen. Economisch belang wordt ondergeschikt aan menselijk belang. Wees daarvan overtuigd. “A change is gonna come.”

Zie ik je tijdens de meditaties? Je kunt je aanmelden via contact .

Voor nu. Blijf gezond.

Het mooie van gelukkig zijn met wat er wel is, is dat je er op elk moment van de dag opnieuw mee kunt beginnen.

http://www.paulbc.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s