Gedwongen anders te kijken. [BLOG]

http://www.paulbc.nl

Door alle maatregelen worden we gedwongen anders te kijken.

Velen onder ons zijn bang het corona virus te vangen. Alle gevolgen die deze infectie met zich meebrengt. Angst kan zomaar een overweldigend gevoel zijn.

Mediteren kan helpen om met angst en onrust te leren omgaan. Achtergrondkennis verkrijgen over mindfulness of zen leven zal daarbij helpen. Het verkrijgen van inzicht werkt beter als je meteen kunt oefenen. Mindfulness boeken worden vaak vergezeld met geleide oefeningen. Oefeningen zijn op sociale media te vinden. Zoe maar op “body scan” of mindfulness.

Yoga is mediteren en oefeningen doen. Zoek maar eens op “stoel yoga”. We kennen allemaal de foto’s van mensen die zo ongeveer hun lichaam in de knoop kunnen leggen. Dat is bij yoga geen vereiste. Je kunt ook laagdrempelig beginnen. Probeer het maar eens.

Dan zijn er mensen die hele sportprogramma’s in huis doen. Daar zijn de afgelopen tijd vele voorbeelden van gepubliceerd. Ook die oefeningen zijn onder “boot camp” te vinden op de verschillende media. Zoek op en begin.

Ik denk dat ik zo wel een overzicht heb kunnen geven over wat je lichamelijk en geestelijk kunt trainen. Het is belangrijk dat je lichaam en geest traint. Als de periode van infectiegevaar achter de rug is, dan kunnen we naar buiten. Nu is het even behelpen met de thuis situatie.

Gedwongen anders kijken.

Nu is het bij uitstek de tijd om na te denken over wat we als mensheid allemaal anders kunnen? We zijn gewend om maar overal naartoe te vliegen. De hele aardbol is bereikbaar. Dat is juist de haard van verspreiding geweest. Misschien eens anders gaan denken over het reizen per vliegtuig.

Ondernemers gaan nu anders kijken naar hun productieprocessen. De afhankelijkheid van het buitenland is nu niet handig gebleken. Ik ben ervan overtuigd dat we anders gaan kijken naar waar alles vandaan komt. Iedereen neemt hierin zijn eigen verantwoordelijkheid. Jij bepaald wat je koopt. Dicht bij huis geproduceerd of komt het van verre?

Straks kijken we terug op het leven voor 2020 en na 2020. Voor corona en na corona.

Op dit moment ben ik mij heel erg bewust geworden van een leven in mijn eigen huis. Hoe graag ik ook wandel. Op dit moment wandel ik binnen. Dus ook binnen moet je vertier kunnen vinden.

Neem de tijd om te bedenken wat je na deze situatie anders gaat doen. Gedwongen anders kijken.

De volgende blog ga ik dieper in op “Metsämieli” of Forest Mind.

Voor nu sterkte met de situatie en blijf vooral gezond.

http://www.paulbc.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s