De natuur als oplossing voor eenzaamheid.

http://www.paulbc.nl

DELEN=LIEF

“Als we eenzaamheid opzoeken in de natuur vinden we daar ook de oplossing voor onze eeenzaamheid.”

We zijn nu allemaal aan huis gekluisterd. We leven met sociale media en hebben het , ondanks alle maatregelen, druk en “gezellig”. Toch ontbreekt er iets. Met alle drukte voelen we ons eenzaam.

Wie komt midden in de nacht naar je toe als je het nodig hebt?

Lees onderstaand excerpt of het hele artikel “Als we eenzaamheid opzoeken in de natuur vinden we daar ook de oplossing voor onze eenzaamheid.”

“En wat met kluizenaars en mensen die bewust de eenzaamheid na een drukke werkdag in de natuur opzoeken? Zijn dat geen zonderlingen? Voelen die zich niet alleen? Paradoxaal genoeg voelen we ons vaak juist minder eenzaam door het bewust opzoeken van de eenzaamheid in de natuur. Niet onlogisch als je vorige paragrafen aandachtig las. Toch? Hiermee wil ik niet zeggen dat we geen andere mensen, onze soortgenoten, nodig hebben. Maar het voor korte tijd even tot jezelf, op je plooi, komen in de stilte van het bos kan een verademing zijn, letterlijk en figuurlijk. Het kan minder eenzaam aanvoelen als een wandeling door een druk stadspark. Zeker als we contact proberen te maken met het bos. Om het nog even in de woorden van Manfred Spitzer te zeggen: “Als we eenzaamheid opzoeken in de natuur vinden we daar ook de oplossing voor onze eenzaamheid”.

Het hele artikel is te lezen op:

Meer natuur minder dodelijke eenzaamheid?

Forest Mind instructeurs wijzen de weg naar de natuur. Met korte en eenvoudige oefeningen brengen Forest Mind instructeurs jouw hoofd weer naar het hier en nu.

Op de foto zie je een aantal deelnemers die bezig zijn met het voltooien van een oefening. Omdat het een individuele beleving is, neem ik de tijd zodat ook iedereen de oefening met eigen beleving kan afronden. Als Forest Mind Instructeur heb ik geen wegwijzers nodig. De groep geeft vanzelf aan welk pad er gewandeld wordt. Geen haast is belangrijk.

Ik ben ervan overtuigd dat elke deelnemer diep van binnen rust voor de rest van de dag ervaart.

Wil je een keer meedoen en kennismaken met Forest Mind, meld je aan via het contactformulier op http://www.paulsbuitenoaching.com .

Als de overheden het veilig vinden kan ik nieuwe kennismakingen inplannen. Vanaf nu wel op een veilige afstand van 1,5 meter.

http://www.Paulbc.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s