Forest Mind = ? [Nederlands]

DELEN=LIEF

http://www.paulsbuitencoaching.com

Metsämieli =? (Forest Mind =?)

FOREST MIND

Elke Forest Mind wandeling wordt op een andere manier ingevuld. Er zijn nogal wat oefeningen die vaak heel kort zijn, maar  wel invloed hebben op de mentale toestand van de deelnemers. Iedere wandeling een andere invulling.

Covid-19 en forest mind

De oefeningen worden altijd op voldoende afstand van elkaar uitgevoerd. De anderhalve meter wordt steeds in acht genomen. Jammer dat door de pandemie het aantal deelnemers beperkt blijft. Voordeel is dat de kleine groepen alle aandacht krijgen.

We zijn buiten en daar schijnt de besmettingskans klein te zijn. Ondanks een kleine kans waken wij allemaal voor de anderhalve meter afstand van elkaar.

Oefeningen

Het maakt niet uit welke oefening ik hier zou gaan beschrijven. Elke oefening is klein en eenvoudig thuis toepasbaar. Het door de week herhalen van oefeningen vormt weinig belasting in tijd.

Van ademhalen, staan of wat dan ook. Elke oefening klein in tijd en eenvoudig.

De foto bij dit bericht lijkt vreemd. Wie gaat er nu in een bos liggen? Deelnemers maken gebruik van de rust en de weldaad van bewegende boomtoppen op hun onrustige hoofd. Een nieuwe oefening die rust brengt in denken. Deze oefening kost wel iets meer tijd. Elke oefening wordt uitgevoerd met groot respect voor de natuur.

Alleen al stilstaan of liggen in de natuur brengt jezelf naar boven, De geur, het geluid en jouw plek in de omgeving maakt dat elke oefening van waarde is. De wereld verdient het om eens even bij stil te staan. Soms vergeten we dat de wereld om ons heen zo mooi is. Probeer het een volgende wandeling eens uit.

  • Ga aan de bosrand staan en kijk naar de wereld om je heen.
  • Blijf rustig in- en uitademen.
  • Neem de tijd om de omgeving te observeren.
  • Ervaar wat je ervaart.
  • Neem de ervaring mee tijdens de wandeling of mee naar huis.

Forest Mind lijkt heel erg op Shinrin Yoku. Het extra deel is dat ik als instructeur de deelnemers begeleid in het doen van een aantal oefeningen die je uit het denken halen. Eenvoudige oefeningen die je zelf tijdens elke wandeling zelf kunt doen.

Meld je aan om kennis te maken met Forest Mind. Voor groepen geef ik workshops Forest Mind op locatie. Alles op een veilige afstand van elkaar.

Interesse? E-mail naar Paul@paulsbuitencoaching.com

http://www.paulsbuitencoaching.com

DELEN = LIEF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s