Stilstaan terwijl je wandelt! (Oefening)

DELEN = FIJN

Wandelen opent een nieuw perspectief. Wandelen met aandacht maakt bewust van jouw zijn. Wandelen geeft innerlijke rust. Wandelen met een aantal Forest Mind oefeningen brengt rust.

Een keer meedoen? http://www.paulsbuitencoaching.com

Kijk eens naar een boom, een bloem, een plant.

Laat je bewustzijn erop rusten.

Wat zijn ze stil, wat zijn ze diep geworteld in ZIJN.

Laat de natuur je leren wat innerlijke stilte is.

Eckhart Tolle

Vandaag is een wandeldag. Met een aantal mensen ga ik het bos opzoeken en genieten van de gastvrijheid van de natuur. We streven niet naar een doel, maar naar de reis er naar toe. De aandacht voor elk moment is waardevoller en rustgevender dan de gedachte aan een prestatie.

Hoe haal je stap voor stap de haast uit je lijf?

Sta jij er wel eens bij stil hoe geweldig het is dat je kan wandelen? 

Eigenlijk is het een prachtig staaltje evenwichtskunst, dat steeds weer overbrengen van ons lichaamsgewicht van de ene op de andere voet. Hoe eenvoudig het nu ook lijkt, als 1-jarige kostte het ons toch maar heel wat moeite die techniek onder de knie te krijgen!

De prachtige schoonheid in de kunst van wandelen? Het herinnert ons aan eenvoudiger tijden, toen het leven misschien wat minder ingewikkeld was. Het helpt ons te vertragen en aansluiting te vinden met de natuurlijke snelheid van ons lichaam.

Tijdens de Forest Mind wandeling concentreer je je op de beweging zelf. Je neemt elke stap voor wat hij is en je bent er volledig bij met je aandacht. Dit betekent dat je gaat voelen hoe het is om te lopen. In je voeten, je benen en je houding. Van moment tot moment, elke stap opnieuw. Zonder doel, zonder iets te willen bereiken.

In het begin kan dit best lastig zijn. Onze immer bezige geest kan het namelijk snel beu worden en zal ons verleiden om iets met veel meer spanning te gaan doen. Door te oefenen in aandachtig wandelen kan er een gevoel van kalmte en rust komen, die de problemen en moeilijkheden van alledag langzaam naar de achtergrond doen verdwijnen.

Probeer het eens. Misschien sta je versteld van wat het met je doet!

Oefening:

 1. Ga staan met je voeten op heupbreedte met je knieën licht gebogen (van het slot) en je armen losjes langs je lichaam.
 2. Breng je aandacht naar de onderkant van je voeten en voel het contact met de grond.
 3. Breng je gewicht over naar je rechterbeen en merk de veranderingen op in je voeten en benen als je linkerbeen leegloopt en het lichaam op je rechterbeen rust.
 4. Til je linkervoet langzaam op en beweeg hem zachtjes naar voren. Voel hoe je voet weer contact maakt met de grond terwijl je je lichaamsgewicht op de linkervoet en het linkerbeen overbrengt.
 5. Voel hoe je linkerbeen nu volloopt en de rechtervoet en het rechterbeen lichter worden terwijl ze loskomen van de grond.
 6. Til je rechtervoet langzaam van de grond, bewust van de beweging en de veranderingen in het lichaam die deze beweging teweeg brengt.
 7. Zet je rechterbeen naar voren en voel hoe de rechtervoet weer contact maakt met de grond.
 8. Ga zo door, stap voor stap, waarbij je je bewust blijft van je lichaam bij elke beweging die je maakt.

Ik heb een aantal wandeldata voor de rest van het jaar gereserveerd:

 • 6 september
 • 27 september
 • 18 oktober
 • 8 november
 • 29 november
 • 20 december

Deelname € 7,50 per persoon.

Omdat ik altijd wacht totdat alle deelnemers aanwezig zijn, graag tijdig aangeven of je meegaat en met hoeveel personen. Je krijgt een bevestiging. Whatsapp 0624578008 of e-mail Paul@paulsbuitencoaching.com .

Van 10.00 uur tot 12.00 uur. 

Vertrek vanaf de parkeerplaats :

Boscafé ‘t Hijgend Hert’
Harles 23
6294 NG Vijlen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s