Stilstaan ​​tijdens het lopen! (Praktijk)

 

DELEN = LIEF

Wandelen opent een nieuw perspectief. Met aandacht wandelen maakt je bewust van jezelf. Wandelen geeft innerlijke rust. Wandelen met een aantal Forest Mind-oefeningen geeft rust.

Een keer meedoen? http://www.paulsbuitencoaching.com

Beschouw eens een boom, een bloem, een plant.

Laat uw bewustzijn erop rusten.

Hoe stil zijn ze, hoe diepgeworteld zijn ze.

Laat de natuur je leren wat innerlijke stilte is.

Eckhart Tolle

Volgende zondag is een wandeldag. Met een aantal mensen ga ik het bos bezoeken en genieten van de gastvrijheid van de natuur. We streven niet naar een doel, maar naar de reis ernaartoe. De aandacht voor elk moment is waardevoller en rustgevender dan de gedachte aan een prestatie.

Hoe krijg je stap voor stap de haast uit je lichaam?

Denk je er ooit aan hoe geweldig het is dat je kunt lopen?

Eigenlijk is het een prachtig staaltje evenwichtsoefening, waarbij ons lichaamsgewicht voortdurend van de ene voet op de andere wordt overgebracht. Hoe simpel het nu ook mag lijken, als 1-jarige kostte het ons veel moeite om die techniek onder de knie te krijgen!

De prachtige schoonheid in de kunst van het lopen? Het herinnert ons aan eenvoudigere tijden, waarin het leven misschien iets minder gecompliceerd was. Het helpt ons om te vertragen en verbinding te maken met de natuurlijke snelheid van ons lichaam.

Tijdens de Forest Mind walk concentreer je je op de beweging zelf.

Je zet elke stap voor wat het is en je bent er helemaal met aandacht. Dit betekent dat u voelt hoe het is om te lopen. In je voeten, je benen en je houding. Moment na moment, elke stap opnieuw. Zonder doel, zonder iets te willen bereiken.

Dit kan in het begin lastig zijn. Onze altijd drukke geest kan er snel genoeg van krijgen en zal ons verleiden iets met veel meer spanning te doen. Door bewust te lopen, kunt u een gevoel van kalmte en kalmte creëren dat langzaam verdwijnt naar de achtergrond van alledaagse problemen en moeilijkheden.

Probeer het eens. U zult er misschien versteld van staan ​​wat het met u doet!

Oefening:

 1. Ga staan ​​met uw voeten op heupbreedte uit elkaar met uw knieën licht gebogen (ontgrendeld) en uw armen losjes langs uw lichaam.
 2. Breng je aandacht naar de onderkant van je voeten en voel het contact met de grond.
 3. Verplaats uw gewicht naar uw rechterbeen en merk de veranderingen in uw voeten en benen op terwijl uw linkerbeen leegloopt en het lichaam op uw rechterbeen rust.
 4. Til uw linkervoet langzaam op en beweeg deze voorzichtig naar voren.
 5. Voel hoe uw voet weer contact maakt met de grond terwijl u uw lichaamsgewicht overbrengt naar de linkervoet en het linkerbeen.
 6. Voel hoe je linkerbeen vol raakt en je rechtervoet en rechterbeen lichter worden als ze van de grond komen.
 7. Til langzaam je rechtervoet van de grond, je bewust van de beweging en de veranderingen in het lichaam die deze beweging teweegbrengt.
 8. Breng je rechterbeen naar voren en voel de rechtervoet weer contact maken met de grond.
 9. Ga zo door, stap voor stap, en blijf je bewust van je lichaam bij elke beweging die je maakt.

Ik heb een aantal Forest Mind wandelingen gepland voor de rest van 2020:

 • 8 november (volgeboekt)
 • 29 november (volgeboekt)
 • 20 december (volgeboekt)

Deelname € 20,00 per person.

Covid-19 overheidsadviezen zijn groepen met maximaal 4 deelnemers. Ik respecteer deze adviezen als een hulp om covid-19 onder controle te krijgen. We houden altijd 1,5 meter afstand.

Omdat ik altijd wacht tot alle deelnemers aanwezig zijn, graag op tijd aangeven of je gaat en met hoeveel personen. U ontvangt een bevestiging. Whatsapp 0624578008 of email Paul@paulsbuitencoaching.com.

Van 10:00 tot 12:00

Verzamelen en vertrek vanaf parkeerplaats:

Boscafé ‘t Hijgend Hert’

Harles 23
6294 NG Vijlen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s