Misschien kun jij de lucht verlichten door je voor te stellen dat het ‘bewust zijn’ met jezelf een connectie op gang brengt naar de harten van anderen om de wereld met elkaar te delen.

Goedemorgen lieve lezer,

 

Deze week voor mij een uitdaging om de nieuwskoppen om te zetten naar een heel andere context. Zelf probeer ik te ademen met de situatie zoals die zich op dit moment aandient. Geen zoeken naar een oplossing voor het huidige tijdsgewricht, maar oefenen in het zijn met wat er is. Of het nu de klimaattop is, of de dreigende taal van leiders die denken dat alles in deze wereld maakbaar is. Wat maakbaar is kan ook weer vernield worden. Toch? Het zou zomaar kunnen zijn dat alles wat zich nu aandient over een tijdje weer anders is. Hoe ik daarin mijn ‘bewust zijn’ een kans geef is wellicht heel eenvoudig. Voor mij werkt het om in stilte te zitten en mijn gedachten te markeren als gedachte, maar niet verloren te raken in de inhoud van een gedachte.

 

Deze manier van leven begint behoorlijke vormen aan te nemen. Grote aantallen mensen zoeken hun heil in mindfulness. Ja zelfs de grote geldvangers, verzekeraars, maken van het in alle eenvoud zijn met jezelf een winstmodel. Hmmmmm. Een verdienmodel voor iets wat eigenlijk niets hoeft te kosten? Blijkbaar zijn we als mensheid vergeten hoe eenvoudig het leven kan zijn. ‘Bewust zijn’ in stilte met jezelf moet weer aangeleerd worden. Dit klinkt zo van: ‘onder wijs’. De wijsheid van het zijn met jezelf opnieuw onderrichten? Leven met jezelf herontdekken? Dat kan. Dit opnieuw geleerd krijgen kan ook. Er zijn voldoende trainers die dat vanuit een maatschappelijke betrokkenheid ook wel doen. Het verdienmodel is dan meer een model van geven zonder daar alleen maar bakken met geld voor terug te krijgen. “De waarde van geld wordt duidelijk als je met honger in de woestijn zit en je alleen nog je bankbiljetten hebt.’. Zou de zon ook iets vragen voor haar bijdrage aan ons leven?

 

“Even after all this time,

The sun never says to the earth.

‘You owe me.’

 

Look what happens

With a love like that,

It lights the whole sky.”

 

Hafiz

 

Afgelopen week werd duidelijk dat Imagine van John Lennon, nummer een in de top2000 staat. Is dit een signaal voor onze leiders? Het zou zomaar een belangrijk moment in het tijdsgewricht kunnen aanduiden. Misschien herontdekken we vanuit het ‘bewust zijn’ met onszelf, dat er een liefdevolle connectie bestaat tussen mensen onderling. Noem het hip, hippies, neo-hippies of moderne hippies. Het afzetten tegen de burgermaatschappij van destijds (zeventiger jaren in de vorige eeuw) en het begin van een nieuwe stroming en allerlei initiatieven destijds is inmiddels failliet. Het verdienmodel is ter ziele, maar het gedachtengoed leeft nog steeds voort. Een zaadje geplant dat nog tot volle wasdom moet komen. “Stel je voor” dat er een nieuwe stroming ontstaat?

 

Imagine

 

Imagine there’s no heaven

It’s easy if you try

No hell below us

Above us only sky

 

Imagine all the people

Living for today

 

Imagine there’s no countries

It isn’t hard to do

Nothing to kill or die for

No religion too

 

Imagine all the people

Living life in peace

 

You may say I’m a dreamer

But I’m not the only one

I hope some day you’ll join us

And the world will live as one

 

Imagine no possesions

I wonder if you can

No need for greed or hunger

A brotherhood of man

 

Imagine all the people

Sharing all the world

 

You may say I’m a dreamer

But I’m not the only one

I hope some day you’ll join us

And the world will live as one

 

John Lennon

 

Misschien kun jij de lucht verlichten door je voor te stellen dat het ‘bewust zijn’ met jezelf een connectie op gang brengt naar de harten van anderen om de wereld met elkaar te delen.

 

Tot volgende week,

 

Paul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s